Vraag: is het mogelijk om een BKR registratie te verwijderen II 5/5 (1)

0
725

Bij het BKR staan negen miljoen personen geregistreerd van wie er circa 600.000 een negatieve BKR-notering hebben.

Uit een telegraafartikel van 19 apr 2011  blijkt dat het wel mogelijk is om een BKR notering te verwijderen. Met een kanttekening dat je alleen kans op verwijdering van een registratie als de betalingsachterstand is ingelost.

zie: http://www.telegraaf.nl/overgeld/lenen/9568105/__Bezwaar_tegen_BKR_loont__.html

Er is een onderneming Registratievrij (http://www.registratievrij.nl) , die voor de klant probeert de BKR-notering weg te krijgen. Deze onderneming heeft 500 klanten gehad, waarvan 250 negatieve registraties zijn verwijderd.

Het verwijderen van een negatieve BKR codering kunt u zelf, door bezwaar aantekenen tegen uw negatieve codering. Voorwaarde is dat de” betalingsachterstand is ingelost”.

Op de website van het BKR (http://www.bkr.nl) kunt u precies lezen welke stappen u moet nemen om bezwaar te maken tegen een negatieve registratie. U kunt uw BKR-gegevens opvragen door een formulier in te vullen bij uw bank-kantoor. Dat kost u € 4,95. U ontvangt dan een overzicht van uw kredietgegevens per post. Bent u het niet eens met de verstrekte gegevens, dan kunt u bezwaar maken bij de onderneming die uw gegevens heeft aangemeld of bij het BKR.

Komt u er met de organisatie die u geregistreerd heeft niet uit, dan kunt u uw zaak voorleggen aan de Geschillencommissie BKR. Komt de Geschillencommissie tot een uitspraak dan is deze bindend. Dit betekent dat de  organisatie, BKR en u zich moeten neerleggen bij de uitspraak. zie http://www.bkr.nl/Consumenten/Wat-betekent-BKR-voor-mij/Foute-gegevens-wat-nu/

 

 

 

Please rate this

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here