Tips Aflossen Schulden

  1. Een goede financiële huishouding. Als je financiële huishouding op orde hebt, dan weet je waar jou financiële problemen liggen. Als je een goede planning maakt van jouw uitgaven en inkomsten binnen jouw mogelijkheden dan kan dit een eerste stap zijn om jouw schulden sneller af te lossen. Tip gebruik een huishoudboekje zoals een Davilex Bank Offline of een programma van het Nibud.
  2. Hou je aan je budget. Als je financiële huishouding in kaart heb gebracht moet je aan je gestelde doelen houden. Doe je dit niet, wordt er steeds minder afgelost of kom je verder in de problemen. In de vakantietijd zijn er veel aanbiedingen waardoor je in de verleiding kunt komen om dingen te kopen die je niet nodig hebt.
  3. Één lening i.p.v. meerdere schulden en leningen  Als je meerdere schulden moet aflossen is het verstandig om deze over te sluiten in één lening. Hierdoor krijg je overzicht en het aflossen gaat een heel stuk sneller gemakkelijker.
  4. Los de schulden selectief af. Als je meerdere schulden af moet lossen, probeer dan de grootste schuld met het hoogste rentepercentage eerst af te lossen. Dit bespaart je rentekosten. Op een creditcard zijn de rentekosten 14% en die van een doorlopend crediet 7%.
  5. Oversluiten lening, met lagere rente kosten. Als je aan het aflossen bent, kijk dan een naar een mogelijkheid om een lening af te sluiten tegen een lagere rente. 1% van 10000 euro is 100 euro op jaarbasis.
  6. Kijk waar je kan gaan bezuinigen. Bijvoorbeeld een goedkoper abonnement voor de telefoon of een sport school die goedkoper is. Elke euro telt.