Torenhoge schulden No ratings yet.

1
565

Wij kregen een mail van iemand die aangaf dat hij torenhoge schulden had. Hij stelde hierbij de volgende vraag, waar moet ik beginnen om deze schulden af te lossen.

Ons antwoord was, met het maken van een financieel overzicht. Zorg ervoor dat je overzicht krijg van jou schulden, inkomsten en uitgaven. Zodra je dit overzicht hebt, kun je aan het werk. Eerder lukt niet.

1.Je hebt een Financieel Overzicht

2.Het is bekend wat de inkomsten en lasten zijn per jaar.

3.Je hebt je inkomsten en lasten verwerkt in een budget bijvoorbeeld het NIBUD Budgetsjabloon zie Download persoonlijk_budget

Door middel van het NIBUD Budgetsjabloon zie je per maand wat er overblijft om te kunnen aflossen. Over een periode van 12 maanden kun je per maand een bedrag budgeteren om af te lossen.

Als je geen MS-Office ter beschikking hebt, kun je gebruik maken van het gratis pakket

OpenOffice.org: http://www.openoffice.org/ zie ook: http://wp.me/p2nWpd-7v Dit pakket kan en doet hetzelfde als MS-Office en kost niets.

Het aflossen van schulden gaat niet snel!

Indien je steeds verder in de schulden komt, (Uitgaven zijn groter dan de inkomsten) is het raadszaam om hulp te zoeken bij een NVVK erkende instelling. Je kan ook om advies vragen bij http://ww.schuldhulpmaatje.nl.

Please rate this

1 COMMENT

 1. Ik ben ten einde raad. Ik ben inmiddels 21, en heb schulden waar je U tegen zegt.

  Mijn leefsituatie:
  Ben dus 21, heb een vriend waar ik samen mee woon Ik heb, sinds mijn 18e heel veel dingen links laten liggen, op het gebied van rekeningen, sparen nu, drie jaar laten mag ik op de blaren zitten.

  Een totale schuld, van +/- 9500 wat dagelijks aan me knaagt en waar ik deurwaarders voor probeer te ontlopen

  Schuld opgebouwd uit:
  Telefoon T-mobile
  Zorgverzekering:
  IBGroep:
  Boetes OV:

  Ik weet niet meer wat ik moet doen… ik zie door de bomen het bos niet meer, maar ben durf niet aan te kloppen bij de deurwaarders etc. omdat ik gewoonweg geen gegarandeerde inkomen heb per maand

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here